Wednesday, 8 October 2014

Malam Tautan Hati

Salam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wahhh,, lamanya tak menulis dekat blog ni. Dah bersawang, berdebu berkarat, semua ada. Okay sebenarnya banyak betul cerita menarik yang nak dikongsikan tapi masa selalu tak mengizinkan. Oleh sebab permintaan ramai dan memandangkan kami baru saja melalui satu program yang cukup menarik, elok benarlah kalau perjalanan program tu dikongsikan di sini. OK, apa tunggu lagi, ayuh kita melayari suatu pengembaraan yang takkan dapat dilupakan.

26 september 2014, Malam Tautan Hati, satu program diadakan bagi memupuk semangat integrasi antara kami budak dental dan turut menyambut kedatangan pelajar-pelajar dental yang baru ke family dental kami. Almaklumlah, mereka semua masih lagi belum mengenali selok-belok dunia dental ni, oleh itu sudah menjadi tanggungjawab kami sebagai penerima ahli keluarga baru, menyediakan suasana yang dapat mengeratkan lagi hubungan anatara kami dan pelajar dental yang baru dan memperlihatkan yang dunia dental ni bukan sahaja hiruk pikuk stresnya belajar tapi kami juga ingin mencungkil bakat terpendam yang mungkin belum pernah mereka sendiri ketahui.

Melihat sendiri keadaan malam tu yang dewannya dipenuhi dengan semua pelajar dentistry dari 1st year hinggalah ke final year. Sungguh suasana tu bukannya dalam bayangan benak fikiran kami dan kami sangatlah bersyukur dek sambutan tersebut. Pengacara mulalah dengan menyambut kedatangan tetamu kehormat dan bermulalah dengan slot pertama pada malam itu. Perasmian majlis dan dengan tatapan video yang grafiknya sungguh tidak disangka-sangka hebatnya! Almaklumlah, kami budak dental bukan sahaja sibuk belajar tapi kami juga sebenarnya mempunyai bakat-bakat lain yang masih boleh lagi diasahkan. Poyo tak? :D

Malam diteruskan lagi dengan persembahan dari pelajar first year. Dikir barat dijadikan pembuka persembahan dan sesungguhnya ternyata bukan dikir barat sahaja yang dijadikan persembahan pada malam itu, kami dikejutkan dengan persembahan sketsa oleh mereka yang cukup memberangsangkan. Selang beberapa dialog, terdengar sahaja gelak ketawa para tamu dewan. Malam tersebut sungguh meriah dan cukup ceria. Dan ternyata, bukan sahaja sketsa yang dipertontonkan, selang setiap sketsa terselit juga persembahan silat dan juga tarian dari pelajar tahun satu. Berbakat sungguh mereka ni.

Berakhir sahaja persembahan tersebut, berakhir jugalah majlis pada malam itu. Sungguh meriah suasananya dan majlis tidak diakhirkan dengan begitu sahaja. Juadah makan turut disediakan dan pada waktulah kami dapat mengeratkan lagi hubungan kami dengan pelajar tahun pertama. Perkongsian pengalaman, gelak jenaka, cerita lawak dan kisah pahit telaah menjadi antara topik utama perbualan antara kami. Kami tangkap banyak gambar dan jangan risau, gambar tu akan kami kongsikan di sini. Harap anda semua sukalah post kali ni. Dan jangan risau, insyaAllah, dengan adanya kelapangan waktu dan ada juga cerita menarik yang kami boleh kongsikan, kami akan tuliskan di sini. 


Semoga berjumpa lagi! Assalamualaikum,

No comments:

Post a Comment